Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest
 • Идеја
  (4.5)
 • Графика
  (4.5)
 • Аудио
  (4)
 • Бонус
  (4.2)
Overall
4.3
Sending
User Review
0 (0 votes)

Играј Gonzo’s Quest бесплатно

Играј во Fullscreen Mode

За да излезете од Fullscreen Mode притиснете “Esc”

Идеја

Gonzo’s Quest е одличен слот во секоја смисла на зборот. Секој шпански конквистадор кој некогаш дошол во Јужна Америка имал опсесија да го пронајде митскиот златен град Елдорадо. Провајдерот NetEnt го посвети видео слотот Gonzo’s Quest на еден од освојувачите, Гонзало Пизаро, кој се обидел да ја открие точната локација на Елдорадо.

Gonzo’s Quest е видео слот од пет колони во три реда со 20 линии за плаќање што ќе ги однесе играчите на патување во џунглата на Амазон. NetEnt вложи максимални напори да му олесни на секој играч во овој видео слот, така што правилата на играта се многу едноставни, толку многу што дури и почетниците можат да го играат без никакви проблеми. Во овој слот, колоните всушност не се вртат, односно нема вртења, туку практично паѓаат од небо и секогаш кога ќе се формира добитна комбинација на симболи, тие експлодираат, правејќи простор за нови симболи.

Овој слот содржи седум основни симболи, вклучувајќи животни, претставени како маски на Маите, а има и змии, птици, алигатори и риби, како и симболи на оган, месечина и смрт. Симболот прашалник е див симбол кој ги менува сите други основни симболи за да формира добитна комбинација. Таканаречениот симбол скејтер е златна маска. Играчите имаат можност на овој слот да ја постават опцијата за автоматско играње.

Графика

Во времето кога овој видео слот беше објавен, во 2011 година, графички беше многу пред своето време и сериозно ја подигна границата за конкуренцијата. Може да се каже дека во голема мера го издржа тестот на времето бидејќи се уште изгледа многу добро и после цела деценија. Камените коцки на кои се прикажани симболите и понатаму изгледаат доста убедливо, а анимацијата е многу добро направена кога ќе експлодира поради направена добитна комбинација.

Доста добро е прикажан и Гонзало Пизаро кој стои покрај колоните, а анимацијата е особено интересна во неговиот случај кога играчот победува откако Гонзало ќе почне да игра. Кога играчот ќе направи голем профит, Гонзало ќе ја симне капата и ќе ја искористи за да ги собере сите монети што се појавуваат.

Gonzo’s Quest

Аудио

Звучните ефекти што може да се слушнат во овој видео слот совршено ја одразуваат оваа игра. Ги нема оние стандардни повторувачки звуци кои се типични за повеќето видео слотови. Во оваа игра, пристапот е многу подобар. Звуците во позадина создаваат атмосфера на живеење во џунглите во Јужна Америка со цврцорење на птиците. Секое вртење го додава звукот на камењата кои паѓаат на својата позиција, а звуците на експлозијата на камените симболи за време на победничката комбинација се исто така многу добро изведени во стилот на звуците на традиционалната шпанска музика со гитара. Целокупниот впечаток кога станува збор за аудио искуството е одличен и играчите ќе имаат во што да уживаат дури и во тој сегмент.

Бонус

Видео слотот Gonzo’s Quest содржи три бонус опции кои ќе бидат сосема доволни за оние играчи кои сакаат постојано присуство на бонус опции и додатоци во видео слотовите. Првата е таканаречената лавина од опции кога победничките симболи се заменуваат со нови кои им даваат можност на играчите да остваруваат последователни добивки.

Бесплатни спинови може да се добијат со освојување на три или повеќе симболи скејтер. Ако играчот успее да освои четири последователни лавини, добивката може да се зголеми до 15 пати.

Умножувачот на лавина се активира кога ќе се постигне добивка. Со првата лавина добивката се множи со еден, а со секоја наредна добивката може да се множи со пет.

Gonzo’s Quest – скејтер симбол

Заклучок

Видео слотот NetEnt Gonzo’s Quest е едноставен, но многу интересен и возбудлив. Токму оваа добитна комбинација привлече голем број играчи ширум светот. Правилата на овој слот се многу лесни, слотот дава доста добри добивки на редовна основа, додека опцијата за слободен пад нуди одлични исплати.

Исто така, графиката и звукот се многу добро изработени и совршено се вклопуваат во целокупната атмосфера на слотот, така што нема сомнеж дека играчите добро ќе се забавуваат барајќи го одамна изгубеното богатство на Елдорадо. Со толку добри графички и аудио решенија со уникатни поместувања на колоните, овој видео слот дефинитивно заслужува да му се даде шанса.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*