Scopa

Scopa
 • Идеја
  (4.6)
 • Графика
  (4.5)
 • Аудио
  (4.4)
 • Бонус
  (4.4)
Overall
4.5
Sending
User Review
5 (2 votes)

Играј Scopa бесплатно

Играј во Fullscreen Mode

За да излезете од Fullscreen Mode притиснете “Esc”

Идеја

Слотот Scopa е прилично свеж наслов од провајдерот на слот Habanero, претставен во Јуни 2020 година. Идејата за овој слот е добиена од истоимената италијанска игра со карти, а симболите во него се чини дека се инспирирани од времето на ренесансата.

Во позадина на колоната е карта на Италија, како и бројни пејзажи или знаменитости од земјата. На пример, видливи се римскиот Колосеум и Везув, заедно со воз што минува низ Италија. Погледот подоцна се менува, а сцените бавно се репродуцираат во заднина додека отворот се ротира хоризонтално од десно кон лево. И покрај неговиот невообичаен изглед, овој слот е прилично стандарден кога станува збор за победничкиот механизам бидејќи бара симболите да создадат добитна комбинација.

Симболите вклучуваат вазни, кама, амблем на сонцето, како и три човечки ликови. Секој од нив се појавува на картички, а симболот и името потекнуваат од традиционалната игра со карти која е популарна во Италија уште од 18 век. Тука се симболите на благородник, витез и крал. Покрај споменатите, Scopa има и диви и скејтер симболи. Дивиот е розово знаме што може да го замени кој било друг симбол, а скејтерите се симбол на воз и златен симбол на сонцето.

Графика

Scopa нуди многу интересно визуелно искуство бидејќи Habanero навистина се потруди и го збогати овој слот со одлична графика која целосно им дава до знаење на играчите дека играат слот кој е толку инспириран од Италија, иако играта со карти Scopa е популарна и во Јужна Америка, поточно во Бразил и Аргентина.

Покрај одличната графика, слотот има и одлична анимација, додека човечките ликови на трите симболи во самиот слот се прикажани во стил кој донекаде потсетува на цртани филмови, но не со премногу несериозен тон, така што вкупниот ефект е повеќе од задоволителen. Благодарение на добриот избор на графички решенија, изгледот на Scope е една од неговите големи предности во привлекувањето играчи кои знаат да ценат добро направен слот и за нив ова ќе биде особено пријатно искуство.

Scopa слот
Scopa слот

Аудио

Имајќи го предвид тонот на целиот слот, односно користењето на италијанската игра со карти како инспирација, аудиото исто така e napraveno po истиот принцип. Ако го изберат овој слот, играчите ќе можат да слушнат лесен мозаик во италијански стил кој нема да звучи досадно дури и по неколку повторувања.

При постигнување на одредена добивка се менува музиката, поточно присутен е карактеристичниот звук на повишен тон што укажува дека играчот успеал да направи добитна комбинација.

Бонус

Scopa има неколку опции кога станува збор за бонусите. Постои таканаречена исплата на Scopa кога сите симболи на екранот се дел од добитна комбинација, која играта ја наградува со дополнителна сума зголемена за 25 пати.

Симболите на скејтер активираат 13 бесплатни спинови кога три се појавуваат во средината на три реда. Секое бесплатно вртење го носи играчот во нов град, како што се Џенова, Милано, Неапол, Тоскана и Венеција. Бонусот започнува во Џенова која нуди победнички множители x1, x2 и x3 со диви симболи. Во Милано, дивите симболи се распоредени во редови, додека во Неапол, секој див симбол што го добива играчот ги претвора другите симболи во диви симболи.

Во Тоскана, симболите со помала вредност се претвораат во диви симболи, додека во Венеција играчот може да добие див симбол во секое од 13-те бесплатни вртења во редовите еден, два, три и четири за време на основната игра, како и два диви симболи за време на играта. Секоја од локациите може да ја смени играчот со притискање на копчето долу десно.

Заклучок за Scopa слот

За љубителите на Италија ова е слот што едноставно мора да го играат. Има широк спектар на потенцијални облози кои одговараат на речиси секој играч, без оглед на тоа колку тие се подготвени да инвестираат, а Scopa може да се игра бесплатно на некои сајтови, така што играчите можат да добијат вистинско чувство за тоа без да ги чини ништо.

Со својот одличен изглед и атрактивен стил на прикажување, со пријатна музика која нема да им здодее или да го одвлекува вниманието на играчите, Scopa е дефинитивно слот на кој играчите со задоволство ќе се вратат.