Book of Dead

Book of Dead
 • Идеја
  (4.5)
 • Графика
  (5)
 • Аудио
  (4)
 • Бонус
  (4)
Overall
4.4
Sending
User Review
0 (0 votes)

Играј Book of Dead бесплатно

Играј во Fullscreen Mode

За да излезете од Fullscreen Mode притиснете “Esc”

Идеја

Иако има многу слотови чија тема е Антички Египет, Book of Dead е еден од подобрите слотови со таа тема. Затоа слотот го издржа тестот на времето откако Play’n GO го направи овој слот во 2014 година. За поискусните играчи, оваа игра потсетува на Book of Ra, иако Book of Dead е дефинитивно подобра верзија на таа игра.

Слотот е претставен во митското подземје на Стариот Египет, а играта се состои од 11 симболи. Има девет основни симболи, карти од десет до кец, маска на фараон, Анубис, Озирис, истражувачот Рич Вајлд, како и Book of Dead, ( симбол скатер ), но може да биде и див симбол. Кога Book of Dead се појавува како див симбол, може да го замени кој било друг симбол за да му помогне на играчот да формира добитна комбинација.

Иако е модерна игра, таа се заснова на добро познатиот принцип според кој работат слот игрите. Играчот го врти слотот за да ја игра играта и има опција за автоматско играње за да може слотот да работи автоматски.

Графика

Play’n GO е добро познат по својата способност да има исклучителна графика во своите игри, како што е случајот со овој слот. Колку и да се трудите, тешко е да најдете забелешки за изгледот на играта, како се претставени симболите … целокупниот впечаток за графиката е одличен. Сите претстави на симболите се јасни и со јасни бои, без непотребни елементи кои би можеле да го одвлечат вниманието на играчите.

Book of Dead
Book of Dead – Графички интерфејс

Аудио

Кога станува збор за звукот на Book of Dead, можеме да кажеме исто што кажавме за графиката. Звучните ефекти се подобри од конкуренцијата бидејќи повеќето слот игри имаат ретро звук со монотони кратки мелодии кои се повторуваат и по некое време можат да станат монотони. Тоа не е случај со овој слот. Овој слот има интересна основна мелодија која успева да го доближи до вас стариот Египет. Во случај на поголема или помала победа, должината на мелодијата е исто така различна и доста интересна.

Бонус

Што се однесува до потенцијалните бонуси, постои опција за бесплатни спинови во слотот кој може да се добијат релативно често и можеби затоа е многу популарна кај играчите. Додека играте бесплатни спинови, постои можност да го освоите таканаречениот „продолжен симбол“. Тоа може да биде кој било од симболите во играта бидејќи е избран по случаен избор и дава можност да се направи многу голема победа.

Book of Dead обезбедува опција „коцкање“ кога ќе се реализира една од добитните комбинации, односно можност играчот да ги удвои добивките дури до четири пати со погодување дали следната карта ќе биде црвена или црна. Опцијата „Коцкање“ не е задолжителна и играчите не мора да ја играат, поточно можат само да ја зачуваат веќе освоената добивка.

Book of Dead
Book of Dead – gamble опција

Заклучок за Book of Dead

Веројатно нема слот игра од Book of Dead која подобро го покажува квалитетот на Play’n GO кога станува збор за онлајн игрите. Од графиката во самата игра до големите можности во однос на добитни победнички комбинации, Book of Dead е импресивна игра. Имајќи предвид дека слотот дава можност и за навистина големи победи, оваа игра претставува многу повеќе од она што може да се види на прв поглед, а ако не е најдобар, сигурно е еден од најдобрите слотови направени од Play’n GO.

1 Trackback / Pingback

 1. Legacy of Dead - Kazinoigri.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*