Pyramid: Quest for Immortality

Pyramid: Quest for Immortality
 • Идеја
  (4.3)
 • Графика
  (4.2)
 • Аудио
  (3.8)
 • Бонус
  (3.9)
Overall
4.1
Sending
User Review
0 (0 votes)

Играј Pyramid: Quest for Immortality бесплатно

Играј во Fullscreen Mode

За да излезете од Fullscreen Mode притиснете “Esc”

Идеја

Pyramid: Quest for Immortality е дело на провајдерот NetEnt и е уште еден во низата видео слотови кои во основа ја имаат идејата за древниот Египет, пирамидите и потрагата по скриените богатства на фараоните. Токму тоа е суштината на ова издание на NetEnt, бидејќи играчот ќе го бара големото богатство на фараоните скриени во пирамидите.

Ова е видео слот во пет колони со дури 720 начини за играчите да победат во која нема класичен спин, бидејќи симболите паѓаат во колоните. Бидејќи темата е користена многу пати во видео слотови, играчите лесно ќе ги препознаат повеќето симболи во оваа игра. Симболите кои се од помала вредност се прикажани со знаци за карти за играње и има 10, J, Q, K и A, а содржат и хиероглифи кои се претставени како богот Ра, птици, змии и сл.

Меѓу симболите кои имаат поголема вредност е златната кобра, Хорус, Скараб. Клеопатра како втор највреден симбол на играчот му носи и до 25 пати повеќе од влоговите, додека најмногу добивка носи симболот на фараонот, дури 50 пати повеќе од вложеното. Див симбол во овој видео слот е симболот Golden Ank и ги заменува сите други симболи во оваа игра, додека симболот скејтер не постои во овој слот.

Графика

Графиката во Pyramid: Quest for Immortality е одлично изработена и благодарение на неа, атмосферата на древниот Египет може да се почувствува уште од првиот потег во играта. EntNet успеаја да направат многу добра работа. Заднината на слотот е пирамида чии контури се гледаат во текот на ноќта, додека колоните се заштитени со Ра и Анубис, кои се многу добро прикажани. Исто така, добро е направена анимацијата кога симболите исчезнуваат од добитната комбинација и паѓаат нови.

Pyramid: Quest for Immortality
Pyramid: Quest for Immortality

Аудио

Звуците во овој видео слот во секоја смисла создаваат атмосфера на древниот Египет. Покрај добро направените звучни ефекти кога ќе се срушат камените блокови со симболите што ја формираа победничката комбинација, може да се слушнат дополнителни звуци кога играчот ќе успее да победи. Сепак, овие звуци се прилично повторувачки и веројатно ќе бидат малку досадни во одреден момент ако играчот помине долго време со овој видео слот.

Бонус

За жал, овој видео слот не нуди бесплатни спинови или други опции за бонус, па се се сведува на симболите што паѓаат во колоните. Тоа значи дека, бидејќи слотот не работи во класична смисла со спинови, туку симболите паѓаат во колоните, кога ќе се постигне добитната комбинација, симболите од таа комбинација се отстрануваат и на нивно место доаѓаат нови, така што има можност да се направи уште една добитна комбинација.

Ако играчот успее да поврзе три победнички комбинации, множителот ќе се зголеми за една, а кога ќе заврши победничката серија, мултипликаторот се ресетира. Што се однесува до дивиот симбол, тој се појавува во трите централни колони и ако се појави на врвот на колоните два, три или четири како дел од добитната комбинација, тогаш се претвора во див симбол за следните симболи да паднат во колоните.

Pyramid: Quest for Immortality
Pyramid: Quest for Immortality

Заклучок

Pyramid: Quest for Immortality дефинитивно не спаѓа во групата видео слотови кои се полни со акција и многу настани во текот на играта. Без понудени бесплатни спинови и други опции за бонуси, тоа веројатно нема да го направи премногу привлечен за играчите, но од друга страна, колоните што паѓаат во комбинација со множител што се зголемува со секоја победа по ред, може да ги држат играчите доволно долго со ова издание на NetEnt. Можеби единствениот вистински недостаток на овој видео слот е фактот што мултипликаторот се ресетира по секое вртење што не носи добитна комбинација, но дури и тоа не треба да биде причина играчите да не го пробаат овој видео слот бидејќи добивките можат да бидат многу чести. Сепак, ова е слот кој би одговарал на поискусните играчи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*