Legacy of Dead

Legacy of Dead
 • Идеја
  (4.5)
 • Графика
  (4.8)
 • Аудио
  (4)
 • Бонус
  (4)
Overall
4.3
Sending
User Review
0 (0 votes)

Играј Legacy of Dead бесплатно

Играј во Fullscreen Mode

За да излезете од Fullscreen Mode притиснете “Esc”

Идеја

Овој слот на Play’n GO е уште еден додаток на слотови на слична тема како што се Book of Dead и Book of Ra. Legacy of Dead има тема на древниот Египет, сместен во длабочините на пирамидите. Тоа е слот со пет реда и десет линии за плаќање. Legacy of Dead има девет симболи што треба да се наредат во правилен редослед за да се добие победа – тоа се буквите A, J, K и Q, потоа бројот 10, симболите на Хорус, Анубис, фараонот, како и Тутанкамон кој им носи најголема добивка на играчите. Симболите ќе им изгледаат многу познато на играчите, што не е изненадување бидејќи тие се речиси идентични со оние од слотот за Book of Dead.

Симболот на златната гробница во овој слот служи и како скатер и како див симбол кој може да замени кој било друг симбол. Како и во повеќето случаи кога станува збор за вакви слотови, Legacy of Dead исто така вклучува опција за автоматско играње што им овозможува на играчите да поставуваат автоматско вртење.

Графика

Legacy of Dead ја има можеби најдобрата графика од сите слотови од ист или сличен тип. Симболите се убаво направени и изгледаат навистина одлично во висока резолуција со прилично живи бои. Она што веројатно ќе им биде важно на играчите, позадината не го одвлекува вниманието од слотот, боите се намалени, а речиси и да нема дополнителни детали кои би можеле да привлечат привлечат непотребно внимание.

Legacy of Dead
Legacy of Dead – Графички интерфејс

Аудио

Како и во случајот со веќе споменатите слотови со иста или слична тема, музичката позадина е речиси идентична. Звукот е многу ориентален, што навистина им дава на играчите чувство дека се во Египет опкружени со бескраен песок. Лансирањето на спин има идентичен звук кој може да им биде досаден на играчите по некое време, додека звукот е различен кога играчите победуваат, а должината на мелодијата зависи од големината на победата. При играње на опцијата „коцкање“ музиката е многу подраматична, со што се нагласува можноста играчот да остане без ништо освоено во таа игра.

Бонус

Можеби најдоброто нешто за слотот е можноста да добивате бесплатни спинови. За да можат играчите да ја активираат оваа функција, тие мора да добијат три или повеќе симболи скатер за да освојат десет бесплатни спинови. Ако играчот успее да добие три симболи додека игра бесплатни спинови, слотот ќе го награди со уште десет нови бесплатни спинови.

Она што веќе е карактеристика за ваквите слотови е истото си о Legacy of Dead, кој ја содржи и опцијата „коцкање“ – му овозможува на играчот да ги удвои добивките со погодување на бојата на следната карта што ќе се извлече. Ако играчот направи погрешен избор, тој ќе остане без се што освоил, додека вистинскиот избор може да ги удвои неговите добивки. Секој пат кога ќе погоди, играчот добива уште една шанса да избере боја. Оваа опција е опционална и може да се прескокне доколку играчот не е подготвен да ризикува.

Заклучок за Legacy of Dead

Иако сигурно има многу слотови со темата на древниот Египет, дефинитивно секогаш има простор за повеќе, така што Legacy of Dead вреди да се проба. Овој слот нема да предизвика голем ентузијазам, но сигурно никого нема да разочара, бидејќи тоа е слот кој ќе им биде познат на сите поискусни играчи поради познатата тема, но токму тоа е неговата најголема предност. Оние кои играле Book of Dead сигурно нема да сакаат да го пропуштат Legacy of Dead.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*